wat een heerlijke dag

Bruiloft

blog

Deze mooie dag in mei begon ’s morgens al gelijk met een zonnetje. Altijd lekker om de dag zo te beginnen. Tegen achten rijd ik naar het huis van de bruidegom. Hij loopt al buiten bij de trouwauto die net is gebracht. Glimmend als een spiegel klaar voor de dag.
Samen lopen we naar binnen en begroet ik de rest van de familie. Ik krijg wat te drinken en dan begint het echt. Het mooie pak gaat aan! Allebei de ouders helpen er graag bij. Mooie beelden levert het op. Ook de broer van de bruidegom helpt om het kapsel in model te krijgen. Dan is het voor mij tijd om richting de bruid te gaan. Een kwartier rijden en ik zie de versierde voortuin al snel. Binnen is er bedrijvigheid alom; de familie en vrienden worden hier verwacht voor de lunch. De bruid met haar zus komen net terug van de kapper en make-up. Ook hier drink ik weer even wat. Dat geeft wat rust. Aankleedmoment nummer twee! Magisch als ze de trap afkomt in haar prachtige jurk! Moeder en zus helpen hier graag. Dit moment vastleggen maakt je verhaal echt compleet. De timing verloopt goed; de bruidegom verschijnt in de auto. Tijd voor de first look. Heerlijk! 
Met z’n drieën gaan we op weg voor de fotoshoot. We hebben een afwisselend groen gebied bedacht. De zon is er nog, wat alles levendiger maakt. Er is veel groen, een watertje, leuke bruggetjes en stoere knotwilgen. Ook maken we foto’s op het donkere asfalt. Een stukje verderop staat een oude ruïne, top voor de afwisseling. 
Thuis bij de bruid zijn de familie en vrienden gearriveerd en staat de lunch klaar. Iedereen bewondert de jurk en soms ook het pak ;).
Om bij de locatie van de ceremonie, barbecue en het feest te komen, moeten we een goed half uur rijden. Wat eigenlijk prima is; even een rustmoment op de toch wel drukke dag. De locatie is zo geweldig! Alles is spik en span klaar; de stoelen op het grasveld, ik zie de bbq’s al klaar staan en ook de ruimte voor de avond ziet er al top uit. 
Wat heerlijk zo’n ceremonie buiten. Soms is de zon bijna te fel voor de foto’s, maar het is zo’n prachtige setting!
Na alle felicitaties en knuffels is er taart met verkoelende drankjes. Naast gewone tafels en stoelen zijn er zitzakken, wat gelijk een relaxte sfeer geeft. Ook de foodtrucks dragen eraan bij. Langzaamaan is het tijd voor de groepsfoto’s. Gelukkig is er een perfecte ceremoniemeester die de juiste combinaties voor mijn lens tovert. In een half uur is dit altijd wel gebeurd. 
De bbq’s roken; etenstijd! Lekker relaxed loopt en zit iedereen door elkaar heen, haalt even wat drinken of pakt wat salade erbij. 
Voor de kerkdienst verlaten we deze locatie, om er straks weer terug te komen voor het feest. In de kerk is het al druk, het bruidspaar wordt verwacht. Tijdens de dienst zingt de bruid een zelfgeschreven lied voor haar man! Ook spreken ze hun eigen geloften naar elkaar uit; zo mooi!
Dan is het tijd voor party! Flits op de camera en gaan. Wat een top dag was dit, één om altijd te onthouden!

Het is eind mei..

Bekijk de foto's