Kleding • blog

Yeah! Jullie/jouw fotoshoot staat gepland! Datum en locatie zijn uitgekozen, maar de outfits moeten nog bij elkaar worden bedacht. Wordt het dan toch dat jurkje of gaan we voor een casual overhemd? Donkere of lichte kleuren? Regelmatig wordt er gevraagd naar kledingadvies.
Mijn allereerste tip: kies je kleding waar jij je prettig in voelt! Niets is zo vervelend wanneer je je ongemakkelijk voelt of iets aantrekt wat totaal niet bij je past. Wat je draagt is afhankelijk van de tijd van het jaar, de omgeving, de gelegenheid en uiteindelijk jouw persoonlijkheid. Klaar voor kledingtips voor een fotoshoot? Let’s go!


Kies een kleurenpalet dat bij jullie/je past
Als je met meerdere mensen op de foto gaat, dan is het belangrijk dat je gaat kijken welke kleuren bij jullie passen. Foto’s worden het mooist als de kleuren op elkaar zijn afgestemd. Kies eerst voor twee basiskleuren. Neutrale tinten doen het vaak goed. Een derde kleur toevoegen is geen probleem. Probeer iedereen uit deze drie kleuren te laten kiezen. Zorg ervoor dat alles één geheel is. En let een beetje op de omgeving; in het bos valt groen meestal teveel weg.

Jij staat in het middelpunt, dus niet die drukke print of het grote logo.
Pas op met drukke prints, opvallende tekst(en) en/of logo’s op kleding. Te drukke patronen leiden de aandacht af van jou en dat wil je natuurlijk niet! Met tekst bestaat er een kans dat er letters wegvallen en er bijzondere tekst ontstaat. Laat t-shirts of truien met grote logo’s thuis,  zij kunnen de aandacht trekken. Ga voor een neutrale look!

Houd rekening met schoenen en neem makkelijke sneakers mee
Niets is zo veranderlijk als het weer. Stem je schoenen daar op af. Soms kun je maar beter die hoge hakken thuis laten, wanneer je door het bos moet struinen voor jouw mooie fotolocatie. Of neem die makkelijke sneakers mee, zodat je kunt afwisselen tijdens de fotoshoot. Maar de allerbelangrijkste tip: draag schoenen waar jij comfortabel op loopt!

Kleed je aan met meerdere laagjes en voeg eventueel accessoires toe

Op deze manier kun jij tijdens de shoot wisselen van looks. Bij een koudere dag kunnen die laagjes ook extra handig zijn. Laagjes kunnen bijvoorbeeld op elkaar zijn afgestemd: shirt, trui en/of jas. Voeg eventueel accessoires toe, maar let op: doe dit niet te veel! Als jij van alles uit de kast haalt, gaat de aandacht niet meer naar jou, maar naar die blinkende oorbellen of hoed. Hier geldt hetzelfde principe: zorg voor variatie!

Haal alle broekzakken leeg!
Stop je telefoon in een tas en niet in de broekzak. Dit geldt ook voor sleutels of andere spulletjes die je in je broekzakken bewaard. Je kunt er rare bobbels van krijgen.

Allerbelangrijkste tip: geniet van de fotoshoot!
Wanneer jij je stralend voelt, zie je dit terug tijdens de fotoshoot en op de foto. Jullie blikken of die glimlach zorgen ervoor dat er een prachtig resultaat ontstaat. Geniet vooral en kijk later terug naar dat mooie moment!

Kom je er toch niet helemaal uit? Je mag mij gerust foto’s sturen van setjes kleding, dan kunnen we overleggen.